Uitleg verschillende soorten kasten

Boekenkasten: Boekenkasten zijn hoge kasten voorzien van legplanken. Op deze legplanken plaats je naast boeken ook leuke woonaccessoires. Vaak zijn boekenkasten ook voorzien van schuiflades en deuren om spullen uit het zicht op te bergen

Buffetkasten: een buffetkast, ook wel servieskast genoemd, is een grote kast met veel opbergruimte. Doorgaans staat een buffetkast in de woonkamer en is het een plek om al je borden en glazen in op te bergen. Een buffetkast heeft vaak een duidelijke boven- en onderkant en kan voorzien zijn van glazen deuren.

Dressoir: Een dressoir is een brede maar lage kast. Vanwege zijn vorm beschikt een dressoir over enorm veel opbergruimte, maar je kunt er ook nog leuke woonaccessoires op zetten. Dressoirs zijn vaak voorzien van deuren en schuiflades.

Gangkasten: Een gangkast is de ideale plaats om spullen die je buiten nodig hebt in op te bergen. Omdat een gangkast minder diep is dan een normale kast, past hij prima in een smalle gang.

Lockerkasten: Een lockerkast is een kast die lijkt op een kluisje. Doorgaans kopen mensen een lockerkast wanneer ze iets unieks in huis willen hebben. Lockerkasten zijn over het algemeen voorzien van legplanken, deuren en een stoer luchtrooster. Anders dan hun naam doet verwachten kan een lockerkast niet op slot.

Nachtkasten: Een nachtkast is een klein kastje voor bij het bed. De hoogte van de kast is doorgaans net zo hoog als een bed, dit maakt een nachtkast ideaal om een glas water op te zetten of een boek op te leggen. Nachtkasten zijn vaak ook voorzien van een lade of deur om een beetje opbergruimte te creëren.

Opbergkasten: Opbergkasten, soms ook kabinetkasten genoemd, zijn hoge kasten met veel opbergruimte. Opbergkasten zijn doorgaans voorzien van handige schuiflades, deuren en hebben soms ook open vakken om spullen in op te bergen.

Tv meubels: Een tv meubel is gemaakt voor tv’s en randapparatuur zoals een Xbox. Vaak hebben tv meubels een groot open vak in het midden. Daarnaast zijn schuiflades en deuren aanwezig voor extra opbergruimte.

Vakkenkasten: Vakkenkasten, ook wel roomdividers genoemd, zijn mooie grote kasten met, je raadt het al… veel vakken. Deze vakken zijn ideaal om leuke woonaccessoires in te zetten. Soms zijn vakkenkasten ook voorzien van deuren en schuiflades voor extra opbergruimte.

Wijnkasten: Voor de echte wine-a-holic hebben wij hele leuke wijnkasten. Het primaire doel van een wijnkast is het bewaren van flessen wijn op kamertemperatuur. Sommige wijnkasten zijn ook voorzien van opbergruimte voor glazen.