De een weet precies hoe hij zijn interieur moet stijlen en heeft geen tips nodig. De ander heeft baat bij wat praktische tips. Trendy-Meubels zoekt de beste stylingtips voor je interieur en zet ze voor jou op een rijtje. 

Ruimte 

Een belangrijke stylingtip voor je interieur is ruimte. Zorg ervoor dat jouw interieur wat ruimte krijgt. Zet meubels niet te dicht op elkaar en plaats accessoires met enige tussenruimte. Hiermee creëer je rust en ruimte en voorkom je een rommelige uitstraling. Heeft jouw tv-wand maar 3 meter? Kies dan geen tv van 3,5 meter. Dit klinkt heel voor de hand liggend, maar vergis je niet. Als een product te groot of te klein is voor een ruimte valt dit op en gaat dit ten koste van de synergie in jouw woonruimte. Bekijk ook eens ons blog over trends in 2021!

Licht licht en nog eens licht

Door gebruik te maken van licht, accentueer je jouw ruimte optimaal. Heb je grote ramen, kijk dan of je deze goed tot hun recht kan laten komen. Heb je kleine ramen of weinig lichtinval? Geen probleem. Dit vang je goed op door te spelen met verlichting en lampen in jouw ruimte. Kies voor een standaard lichtspot en vul dit aan met losse lampen, spotjes en kaarsen. Varieer ook met lichtkleur. Van warm en huiselijk naar fris en fruitig. Onderschat de kracht van licht in een ruimte niet! Benieuwd wat er dit najaar trending is? Lees het hier.

Hoogte 

De hoogte van jouw kunstwerken, schilderijen of beeldjes is significant. Een te hoog of te laag geplaatst schilderij zorgt alleen voor afleiding en twijfelende blikken. Meet daarom altijd de ideale hoogte op voordat je iets ‘op gevoel’ neerzet of ophangt. Dit geldt ook voor symmetrie. Een belangrijke tip hierbij is ooghoogte. Hang je spullen op ooghoogte en je zult merken dat dit in je voordeel werkt.

Verschillende stijlen

In woonland zijn tal van stijlen die je kan hanteren. Een mooie tip hierbij is om niet teveel aan 1 stijl vast te houden. Hou je van strak en gestroomlijnd? Dan is het juist mooi om een of twee elementen te hebben die dit contrasteren. Als je ‘verdrinkt’ in één bepaalde stijl, kan dit een averechts effect hebben. Dan springt er bijna niets meer uit. Denk soms dus in contrasten: Strak en gestroomlijnd? Of los en gezellig? Warm warmer warmst? Combineer het dan met frisse tinten. Heeft industrieel de boventoon? Kies dan voor een aantal landelijke of natuurelementen.

Alternatieve bloempotten

Iets waar je waarschijnlijk weinig over nadenkt: bloempotten in jouw huis. Je kan de standaard bloempotten kiezen, maar je kan ook eens creatief uit de hoek komen. Zo kunnen bepaalde bierflesjes ontzettend mooi zijn voor bloemen. Of denk eens aan een mooie grote mok als bloempot. Dit geeft direct een gezellige uitstraling. Wat ook mooi is, is een klein vensterbank-kastje waar je cactussen of kleine huiskamerplanten in kan doen. Heb je toevallig nog een drie liter fles Bacardi die leeg is? Gooi deze dan niet weg maar vul ‘m met potgrond en luchtzuiverende planten.

Heb jij nog stylingtips voor je interieur die je met Trendy-Meubels wil delen? Laat het ons dan vooral weten!