Duurzaamheid is al jaren een groeiende en blijvende trend in meerdere branches. Duurzame meubelen en dus de meubelbranche vallen hier ook onder. Maar wat zijn nou precies duurzame meubelen? Gaan die langer mee? Zijn die op een verantwoorde manier gemaakt? Dat en meer lees je hier bij Trendy-Meubels

Duurzaam materiaal

Duurzaam materiaal gebruiken bij het productieproces van meubelen zorgt ervoor dat meubels uiteindelijk langer meegaan en minder snel vervangen hoeven worden. Duurzaam betekent dus ook: gaat lang mee, met respect voor de omgeving en een zo min mogelijke uitstoot. Denk hierbij aan gecertificeerd hout, materiaal dat zeer lang meegaat en materiaal dat is gemaakt onder de juiste omstandigheden. Zo kan hout bijvoorbeeld ook niet duurzaam zijn, als een bepaalde houtsoort bijdraagt aan ontbossing.

Zeer duurzaam: hout en metaal

Waarom is hout duurzaam?

Hout is duurzaam omdat hout een ontzettend lange levensduur heeft en mee gaat in een tijdspanne van 20 tot 120 jaar. Dan moeten de bossen waar het hout vandaan komt wel van duurzame komaf zijn. Dit houdt onder andere in dat er bij het kappen van bomen rekening gehouden wordt met de leefomgeving van planten en dieren. Hier heb je tegenwoordig veel kwaliteitskeurmerken voor. 

Is metaal duurzaam?

Het antwoord hierop is absoluut ja. Staal en andere soorten metaal zijn vrijwel eindeloos te recyclen. Dit betekent dat het materiaal ontzettend lang meegaat, wat een belangrijke kenmerk is voor duurzaamheid. Daarnaast slijt metaal vrijwel niet. Deze kenmerken zorgen ervoor dat metaal ontzettend duurzaam is. Hierom vindt Trendy Meubels de combinatie van metaal en duurzaam hout de beste optie. En laten wij nou net de tofste meubels in huis hebben!

Duurzame meubels bij Trendy-Meubels

Trendy Meubels zorgt niet alleen voor de laatste trends, wij zorgen ook voor duurzame meubels. Wij vinden het belangrijk dat de herkomst van onze producten duurzaam is. Wij houden de ecologische voetafdruk zo klein als mogelijk. Natuurlijk zijn wij ons ervan bewust dat er altijd vervuiling plaatsvindt, maar het is aan ons om dat zo klein mogelijk te houden. Bekijk onze producten eens.